Print

  Word brandweervrijwilliger

  Geplaatst op

  Hulpverleningszone Meetjesland is op zoek naar brandweervrijwilligers (m/v/x).
  Maak het verschil en versterk ons brandweerteam!

  • Voel je je aangetrokken door het onverwachte?
  • Heb je zin voor verantwoordelijkheid, teamwork, hulpvaardigheid, engagement en veiligheid?  
  • Beschik je over voldoende vrije tijd?
  • Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat!

  Voorwaarden

  De procedure om brandweerman (m/v/x) te worden mag niet onderschat worden. Een sterke motivatie is heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer.
  Daarenboven volgt zowel het professioneel als vrijwillig operationeel brandweerpersoneel na aanwerving een doorgedreven opleiding opdat ze hun eigen veiligheid, die van hun collega’s en de mensen die ze helpen en beschermen kunnen garanderen.

  Om te kunnen solliciteren bij de brandweer moet je eerst een Federaal Geschiktheidsattest behalen.

  Als je voldoet aan onderstaande voorwaarden, kan je je inschrijven voor de federale geschiktheidsproeven:

  • Belg zijn
  • Houder zijn van een medisch attest waarin verklaard wordt dat je in staat bent om de lichamelijke geschiktheidsproeven uit te voeren.
  • Uittreksel uit het strafregister bezorgen
  • Ten minste 18 jaar oud zijn
  • Houder zijn van rijbewijs B

  Na het behalen van je Federaal Geschiktheidsattest kan je solliciteren bij onze hulpverleningszone. Een bijkomende voorwaarde is dat je op maximaal 5 km of 8 minuten rijden van een brandweerpost van onze zone woont of bereid bent te verhuizen om te kunnen voldoen aan deze woonplaatsverplichting.

  Organisatie en vergoeding

  Hulverleningszone Meetjesland stelt gemotiveerde vrijwilligers te werk. Zij verzorgen dag en nacht de brandweer- en ambulancehulpverlening voor het Meetjesland. De brandweervrijwilligers stellen zich bepaalde dagen en uren beschikbaar (dag en/of nacht) om in geval van nood hulp te bieden.

  Als vrijwilliger ontvang je een aantrekkelijk vergoeding voor iedere interventie, opleiding,… waaraan je deelneemt. Als vrijwillig stagiair brandweerman ontvang je 12,87 euro per uur. Daarnaast geniet je ook van een gunstige fiscale vrijstelling.

   

  Infoavonden  De infoavond start telkens om 20u00. Bij voorkeur ga je naar de infoavond in je eigen gemeente.
  Indien verhinderd, kan je zeker aansluiten bij een infoavond in een andere gemeente.

  Tijdens de infoavond krijg je meer informatie over de werking van de brandweer, de vereisten en de opleiding.
  Je maakt er meteen kennis met andere vrijwillige brandweerlieden. Zij zullen maar al te graag hun ervaringen met je willen delen.

  Stel je kandidaat

  Interesse in onze infoavonden? Schrijf je in via personeel@zonemeetjesland.be met vermelding van je naam en de infoavond waarbij je wil aansluiten.

  Reeds in het bezit van het federaal geschiktheidsattest? Bezorg ons jouw kandidatuur, samen met motivatiebrief, curriculum vitae, een kopie van het federaal geschiktheidsattest, het rijbewijs B en van de identiteitskaart en een uittreksel uit het strafregister – model 1 (max. 3 maanden oud), via personeel@zonemeetjesland.be of per brief aan HVZ Meetjesland, Gentsesteenweg 2, 9900 Eeklo t.a.v. de personeelsdienst

  terug naar het overzicht