Print

  Wees spaarzaam met water!

  Geplaatst op

  Wees spaarzaam met water en speel niet met vuur!

  We hebben de afgelopen dagen zeer zonnig weer gehad en volgens de weerberichten houdt het zomerse weer nog een tijdje aan. Voor de meeste mensen is dit puur genieten: de barbecue aansteken,… Maar het warme en droge weer houdt risico’s in en alertheid is geboden.

  Speel niet met vuur! Denk maar aan de grote kans op bos- en heidebranden. Rook dus niet in bossen en natuurgebieden. Maak er ook geen kampvuur en gebruik er geen vuur of barbecue. Maar ook dichter bij huis bestaat de kans op brand, bijvoorbeeld gras- en bermbranden. Gooi dus zeker geen sigarettenpeuk in de berm of uit je wagen tijdens het rijden!


  Wees spaarzaam met water!

  Met dit warme en droge weer is het belangrijk om spaarzaam te zijn met drinkbaar water.
  Gebruik het dus enkel wanneer het echt niet anders kan. Hou het veilig, dan kan de brandweer ook spaarzaam zijn met water.

  Brandveilig leven begint bij jezelf! 

   

  Het vullen van zwembaden, vijvers, waterputten e.d. is geen taak voor de brandweer.

  Het is niet steeds duidelijk wat men moet of kan doen om een grote kuip met water te vullen.

  Kan men zomaar leidingwater gebruiken om bijvoorbeeld een pas aangelegde hemelwaterput te stabiliseren? Hoe vul ik mijn zwembad of zwemvijver bij? Moet ik hierover iemand op de hoogte brengen? Mag ik zelf vullen? Ga ik hiervoor naar de brandweer,...?

  Indien voor het (bij)vullen van een reservoir met groot volume enkel het gebruik van leidingwater aangewezen is, zijn er binnen het FARYS werkingsgebied twee mogelijkheden voor de privaat klant:

  • Bij voorkeur vult de klant zijn reservoir zelf met behulp van een tuinslang vanaf de vaste wateraansluiting. Gemiddeld genomen gaat die aan een snelheid van ongeveer 2.500 liter per uur. Men hoeft FARYS hierover in principe niet in te lichten.
   Kostenplaatje: De klant betaalt enkel het gangbare watertarief voor het gebruikte water.
  • Is er bijvoorbeeld nog geen drinkwateraansluiting beschikbaar, dan kan de klant een beroep doen op de diensten van FARYS. Zij komen het zwembad of ander reservoir vullen. Hiertoe kan de klant een afspraak maken via de AquaFoon.
   Kostenplaatje: 199,42 euro (excl. 6%BTW). Hierin zijn de eerste 10.000 liter inbegrepen, voor wat er bovenop komt betaalt de klant het gangbare watertarief.

   

  ✆ AquaFoon:

  Algemeen waternummer: 078/35.35.99
  (Bereikbaar alle werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur)

  Defectennummer water: 078/35.35.88
  (Bereikbaar 7/7 - 24/24 voor melden van defecten en storingen)

  Meer info vind je op de website van de watermaatschappij Farys.

  terug naar het overzicht